top of page

MUUTOS -Verkkokurssi

            Energia, voima, intohimo, vapaus ja tasapaino.
Jakso1

Oletko valmis aloittamaan Elämäsi
Suurimman matkan?

Pakkaa reppuusi sellaiset eväät, että jaksat ensimmäiselle nuotiohetkelle asti. Suosittelen muun muassa innostuksella täytettyä voileipää, sopivasti tahdonvoimaa, tarkkaavaisuutta ja keskittyneisyyttä. Sekä ennen kaikkea syytä, miksi haluat aloittaa. Myös se voi olla syy, ettet vielä tiedä. Pakkaa sopivasti, ja ennen kaikkea niin, että repussa on paljon tilaa uudelle.

Tärkeintä on, että olet täällä. Nyt meidän täytyy vain kulkea tie yhdessä. Mitä enemmän meitä on, sitä suurempi vaikutus ja voima tällä vaelluksella syntyy.

Jos haluat kulkea enemmän tai vähemmän taustajoukoissa, voit kiskaista vaeltajan hupun korville ja seurata tilannetta ilman sen suurempaa osallistumista keskusteluihin tai esittelyihin. Tai sitten voit kertoa niin paljon, kuin koet tarpeelliseksi. Pääasia, että olet mukana!

Teemme matkaa yhdessä, siksi juuri sinä voit myös vaikuttaa valinnoilla tarinan etenemiseen. Jos haluat kulkea hieman hitaammin kuin muu ryhmä, sekin sopii. Muista kuitenkin, oikoteitä kyllä löytyy, mutta silloin asiakokonaisuudet jäävät irrallisiksi eivätkä nivoudu toivotulla tavalla yhteen. Siksi on tärkeää kulkea yhteistä tietä pitkin. Minulla on kartta ja vien teitä eteenpäin, mutta jossakin vaiheessa jättäydyn taka-alalle. Tavoitteena on, että uskallat kulkea yksin tai yhdessä toisten vaeltajien kanssa lopun matkan, kunnes tulet viimeiselle jaksolle. Siihen asti minä, ja muut kuljemme mukanasi. Tervetuloa keskeneräisten joukkoon!

Saat alkuun yhden ainoan oppaan. Se on Vaeltajan Opas. Pidä se mukanasi kaikissa MUUTOS -valmennuksen vaiheissa.

Mieli on väline, jolla käyt tämän matkan. Keho on väline, jolla muutat sen todeksi.
Pidä niistä huolta.

T. Joonas

1. Luku
Lähdemme ilosta ja saavumme iloon

RUNO1

Aina sanotaan, että ei pitäisi paeta asioita.

Entä jos kerran ottaakin kengät alleen,

juoksee niin pirusti,

sinne missä kuu ja tähdet eivät loista,

ja toteaa todellisuudelleen;

Ota kiinni kun saat,

minä odotan vuorostaan sinua.

 

Johdanto:

Katson teitä, jotka olette tulleet kulkemaan reittiä, jota minäkään en halua ennalta tietää. Sillä myös minä muutun tällä matkalla. Sen verran tietoisuutta pidän sisälläni, jotta voisin jakaa teille sopivia välineitä, joilla selvitätte näkyvät ja näkymättömät esteet. Joilla autatte toisianne ylittämään korkean vuoren, tai jolla kaivatte esiin itsestänne tuulen, joka kuljettaa teidät yli sumuisen avomeren. Elämä on kipeä, mutta kovin kaunis matka.

Lähdetäänkö?

Pysähdytään tässä kohtaa, sillä näen että reppusi painaa. [Nimeä kolme tavaraa ääneen, joista voisit vähiten luopua?]

Onnistuitko? Tuntuuko usein, että kannat mukanasi liikaa tavaroita tai muistoja? Luulen, että moni asia muodostuu meille tärkeäksi, mutta mitä vähemmän meillä on tavaroita, kuin myös ajatuksia, mielikuvia mukana, sitä sujuvammin ohjaudumme uuteen. Harkitse, voisitko luopua tavaroista joita et nimennyt. Onko mahdollista että kaipaatkin elämässäsi tilaa jollekin uudelle? Jos voimat muutokseen ovat vielä vähissä, ei hätää. Me olemme aloittaneet tämän juuri voimistumista varten.

Reput on heitetty olalle. On lähes keskiyö. Edessä siintää kulunut asfalttitie. Se kulkee kumpuilevasti aromaisen maiseman läpi ja lopulta löytää itsensä laakson keskelle. Sen reunalla näyttäytyy ainoastaan pieniä pensaita, sen yläpuolella hohtaa himmenevä taivas. Me lähdemme tuonne missä on myöhemmin pimeää. Mutta emme lähde sinne vasta kuin jokainen on ajallaan löytänyt hymyn ja aidon ilon. Ja minä katson teitä, tehän hymyilette, mutta tunnetteko te vielä sitä riittävästi kehossanne? [Nimeä ääneen yksi paikka (fyysinen ympäristö), jossa muistat tunteneesi aitoa iloa?]

Yksi teistä näyttää hieman surulliselta? Miten auttaisimme toinen toisiamme löytämään aidon ilon? Meidän kaikkien tulisi saada kokemus siitä myös itse.

"Ilman iloa ei ole valoa. Ilman valoa, ei ole tietoisuutta. Ilman tietoisuutta, ei ole muutosta."

 

salasana: muutosverkko2020

NUOTIOKESKUSTELU:

Saavumme ensimmäiselle nuotiopaikalle. Onko kenelläkään mukana retkikirvestä? Pian meillä on sopivan kokoinen nuotio edessä, jonka äärelle jokainen mahtuu. Miltä sinusta tuntuu? Löydetäänkö yhdessä lisää välineitä ilolle, onko sinulla jotain mitä haluaisit jakaa koskien mielihyvän ja hyvän mielen teemaa? Millaisen välineen sinä rakensit? Jos haluat osallistua keskusteluun, uskalla vain tehdä se rohkeasti. Jos taas tahdot miettiä asioita vielä taustalla, sekin sopii! Voimme aloittaa nuotiokeskustelun. Muistetaan syödä ja jakaa samalla vatsan täydeltä eväitä. Tervetuloa ensimmäiseen nuotiokeskusteluun!

Mikä tuo sinulle aidon ilon?

1. Luku
 

salasana: muutosverkko2020

#MUUTOSVERKKOKURSSI


Voit ladata 1. Jakson koko paketin kotikoneellesi TÄSTÄ (Tekstit, matkakuva, ohjeet ja työkalu).

VALONKANTAJAT

bottom of page