top of page

MUUTOS -Verkkokurssi

            Energia, voima, intohimo, vapaus ja tasapaino.
Jakso 2

Yhteinen matkamme on jo alkanut

"Ainoastaan pysähtymällä voi kohdata itsensä. Pysähtyminen on vaikeaa, jos kokee että ainoastaan teoillaan on hyväksytty."

Vaikka me vaellamme, muista että meidän matkamme ei ole löytää jotakin ulkopuoleltamme, vaan sisältämme. Se mikä hukkuu arjen kiireeseen ja meluun nukkuu hiljaisena meidän sisällämme. Vasta tuon hiljaisuuden herättyä me tulemme tietoiseksi. Tietoinen läsnäolo, kyky pysyä olemassa ilman mieltä, kuvitteellista todellisuutta on elinehto hyvinvoinnille.

Kyvykkyytemme mitta maailmassa on läsnäolon, ei suoritustemme ja saavutustemme mitta. Ihminen jaksaa, jos suostuu osaansa. Ihminen uupuu, jos suostuu rooliinsa. Ihminen voittaa, jos ymmärtää näytelmän ja todellisuuden eron. Niinpä hyvinvointi rakentaa lisää hyvinvointia. Hyvinvointi syntyy läsnäolosta. Läsnäolosta syntyy myötätuntoinen tehokkuus.

Läsnäolo ei ole lopulta kiinni kyvyistä ja taidoista, vaan siitä että olet antanut itsellesi luvan.

Saat alkuun yhden ainoan oppaan. Se on Vaeltajan Opas. Pidä se mukanasi kaikissa MUUTOS -valmennuksen vaiheissa.

Mieli on väline, jolla käyt tämän matkan. Keho on väline, jolla muutat sen todeksi.
Pidä niistä huolta.

T. Joonas

2. luku
Mitä tarkoittaa läsnäolo?

RUNO2

Sitä on lukenut tähtikarttoja,

kiinnittänyt huomiota tienviittoihin,

luottanut omaan sisäiseen ääneen

ja lopulta sydämeen,

jonka kuiske on hiljainen,

kuin kevyt aamutuuli.

Ja lopulta sitä löytää itsensä

jostakin pisteestä.

Tuosta pisteestä, olipa se missä tahansa,

voi löytää taas voimaa seuraavaan.

Sydän sykkiköön suunnan.
 

Eteenpäin
 

Johdanto:

Aamuinen aurinko nousee taivaanrannasta. Nuotio on sammunut jo ajat sitten. Sen ympärillä heiluu savuhäntä, joka lopulta haihtuu ilmaan. Joku muukin on jo noussut ylös. Suurin osa nukkuu vielä makuupusseissaan. Aamussa on voimaa, siksi olisi hyvä harjoitella heräämistä ennen auringon nousua. Voiman tunne on hurja, kun aloittaa päivänsä pysähdyksellä, sen sijaan että juoksisi kiireen perässä työhönsä. Me odottelemme, että kaikki saavat reppunsa pakattua. Täytyy sanoa, että ihailen teitä matkalle lähteneitä. Jos joku ei saanut rakennettua välinettä edellisellä nuotiopaikalla, jaetaan niitä matkan varrella. Ilo tekemiseen ja elämään löytyy kyllä. Sitä varten teemme tätä yhdessä.

Edessä siintää laakson reuna. Kun kävelemme tuonne, meillä on aikaa kaventaa näkökenttämme sellaisiin asioihin, jotka meiltä muuten jäisi huomaamatta. Oletko muuten tietoinen siitä, mihin sinä päivisin suuntaat katseesi ja miksi? [Nimeä henkilö, jonka kanssa on helppo olla läsnä / vaikea olla läsnä.]

Aamu-usvan hälvetessä ilma kirkastuu. Silloin avautuu myös ihmisen mahdollisuus syvälle aistimiselle. Aistien kautta avautuu läsnäoleva tietoisuus. Tiesitkö, että kannat ehkä yhä mukanasi paljon ylimääräistä ja turhaa painoa? Tule, lähdetään laaksoon. Siellä meillä on aikaa selvittää ne näkymättömät kantamukset, jotka voimme jättää tulevan, kovin haasteellisenkin matkan ajaksi pois.

 

Juuri ennen kuin lähdemme kohti laaksoa ylitsemme lehahtaa valtavan kokoinen tunnistamaton lintu, jonka höyhenet peittävät auringon säteet.

Havahdut.
Sisälläsi liikahtaa jotain uutta, mutta mitä?

"Tietoisuus on näkymättömän havaitsemista."

salasana: muutosverkko2020

NUOTIOKESKUSTELU:

Saavuimme seuraavaan leiripaikkaan. Olemme valtavan laakson reunalla. Jossain tuolla kaukana häämöttää meri. Ennen merelle pääsyä meillä on kuitenkin vielä matkaa. Juuri nyt on hyvä taas levätä. Onneksi muutama teistä jaksoi kantaa mukanaan isomman vaeltajaryhmän kokoisia telttoja. Heitä ketä palelee, toivottavasti löydätte yösijanne teltasta. Seuraavan yön ennusteeksi näyttäisi luvattavan poutaista, mutta kuitenkin sopivan lämmitän keliä. Suosittelen siis nukkumista makuupussissa ulkosalla. Mukavuuden halu ajaa meidät usein helppoihin valintoihin, jotka eivät kanna toivottua hedelmää. Olemmehan tällä matkalla toteuttamassa muutosta?

Laitan nuotioon tulen. Tulkaa keskustelemaan läsnäolosta ja tietoisuudesta. Kuinka paljon näkymättömiä esteitä teidän tahtonne tiellä ilmenee? Hallitseeko mieli liikaa päämääriänne? Tyydyttyykö inhimilliset tarpeenne? Millaisen välineen te rakensitte? Tiedättekö jo selkeämmin mitä tahdotte? Entä mitä haluatte? Olisiko juuri sinulla hyvä oivallus tai idea jaettavaksi:

2. Luku
 

salasana: muutosverkko2020

#MUUTOSVERKKOKURSSI


Voit ladata 2. Jakson koko paketin kotikoneellesi TÄSTÄ (Tekstit, matkakuva, ohjeet ja työkalu).

bottom of page