top of page

MUUTOS -Verkkokurssi

            Energia, voima, intohimo, vapaus ja tasapaino.
Jakso 3

Me kuljemme yhdessä muutoksessa.

Sen mitä tekee rakkaudella, ei koskaan kadu. Jos tunnistat tuollaisen teon, tunnistatko kuinka monta turhaa tekoa ja päätöstä teet tänään.

Usein me yritämme liikaa. Liikaa todistaaksemme muille, että olemme olemassa, sillä joskus joku toinen on meidät olemattomaksi todistanut. Ne vuorovaikutussuhteet joiden kautta olemme rakentuneet ovat voineet keskeneräisyydessään olla todellisuuttamme vääristäviä. Ehkä tunnemme että kelpaamme vasta kun olemme suorittaneet riittävästi asioita päivän aikana? Ehkä tunnemme itsemme hyväksytyiksi vasta kun saamme ihailevia katseita?

Yritätkö liikaa, koska tunnet olevasi liian vähän. Käy matka mielelläsi sinne missä jäit kaipaamaan hyväksyvää katsetta. Anna oman armollisuuden olla johtajanasi.

Palaa elämässäsi riittävän usein kaiken alkuun, ettet palaisi liian loppuun. Sillä alussa me olemme viattomia, ja sellaisina meidän tulisi elämä kokea. Sellaiseen viattomuuten meidän tulisi palata, ja sellainen viattomuus meidän tulisi nähdä jokaisessa ihmisessä.

Ihmisen suurin haaste elämässä ei ole löytää perille, vaan palautua takaisin siihen mistä lähti. Mieleen on helppo hukkua huomaamatta.


Saat alkuun yhden ainoan oppaan. Se on Vaeltajan Opas. Pidä se mukanasi kaikissa MUUTOS -valmennuksen vaiheissa.

Mieli on väline, jolla käyt tämän matkan. Keho on väline, jolla muutat sen todeksi.
Pidä niistä huolta.

T. Joonas

3. Luku
Elämmekö itsellemme vai toisillemme?

Runo3

On sinulla sydän,

kuin pieni hylly,

jossa loistaa kynttelikkö.

Et tarvitse paljoa,

vain sen mikä mahtuu sydämeesi.

Johdanto:

Pimeää, aivan pimeää. Sitten muutama outo välähdys, jokin koskettaa sinua sisältä käsin - se jokin on tunne, joka pyrkii vapaaksi. Mikä tuo tunteesi on? Voiko olla, että olet piilottanut sen - kätkenyt sen syvälle, etkä ole siitä vielä tietoinen? Se selviää sinulle varmasti matkan aikana.

Tänä aamuna päätämme yhdessä, että emme enää pelkää kohdata itseämme syvemmältä kuin aikaisemmin. Sitä varten meidän on muutettava suhdetta itseemme ja elämään. Oletko tällä hetkellä tietoinen, että voisit olla todella kiitollinen useista asioista? Entä osaatko olla itsellesi armollinen? Matkalla me kohtaamme monia vaaroja, erehdyksiä ja inhimillisyyttä. Sitä varten meidän on ymmärrättävä, että suhde itsemme ratkaisee.

T
ässä avuksesi viikon verran päivittäin täytettävä VIISAUSKIRJA.

Virkeänä ja aistit avoinna, voimme jatkaa matkaa. Repussa on nyt matkan kannalta yhdet tärkeimmistä välineistä. Jos kadotat ne, pyydä apua ja tukea seuralaisilta. Ilman noita välineitä ihminen eksyy helposti omalta polultaan. Muista, yksinkertaisuus meinaa usein unohtua. Oletko nyt tarkkaavainen vai harhaileeko ajatuksesi jo toisiin toimiin? Oletko aidosti kiinnostuneena mukana? Vai teetkö tätä vain sivusilmällä?

Kävelemme karheaa asfalttitietä. Meitä on pitkään seurannut metsäneläin. Se on kuikkinut puiden takaa, ilmaissut kiinnostuksensa. Olen ajattelut, että se on vain utelias. Utelias siitä, mihin me olemme matkalla. Yllättäen eteen tulee tienristeys. Sen keskellä on punainen kyltti, jossa lukee isoin valkoisin kirjaimin: Pysähdy.

Juuri tässä risteyksessä myös meitä tarkkaileva metsäneläin pysähtyy. Se katsoo odottaen. Mihin suuntaan me ihmiset vaellamme? Minkä vuoksi teemme tätä vaellusta? Mitä me haluamme tai tahdomme? Tämä risteys jakaa usein meidän polkujamme. Juuri tämä risteys on se houkuttelevan vaikea risteys. Kumman sinä valitset? Toinen tie vie kohti välittämistä ja toinen tie kohti todistamista.

"Välittäminen vie kohti elämän ydintä."

salasana: muutosverkko2020

NUOTIOKESKUSTELU:

Saavuimme seuraavaan leiripaikkaan meren rannalle. Aallot lyövät kevyesti hietikkoon, kutittavat ja silittävät rannan kiviä. Upea tähtitaivas levittäytyy kaarevan taivaan ylle. Levittäkää teltat sopivalle etäisyydelle toisistanne. Tulevaa päivää varten tarvitsemme hyvät yöunet ja tilaa.

Tulkaa vielä ihmeessä nuotiokeskusteluun. Jaetaan viikon aikana tapahtuneet oivallukset ja ohjaukset. Ottiko tietoisuus purjetta ylleen, johtiko näkyväksi tuominen konkreettisiin tekoihin? Valitsitko välittämisen? Oliko se helppoa? Mitä siitä seurasi? Entäpä VIISAUSKIRJA? Oletko ollut liian ankara itsellesi?

3. Luku
 

salasana: muutosverkko2020

#MUUTOSVERKKOKURSSI


Voit ladata 3. Jakson koko paketin kotikoneellesi TÄSTÄ (Tekstit, matkakuva, ohjeet ja työkalu)

bottom of page