top of page

MUUTOS -Verkkokurssi

            Energia, voima, intohimo, vapaus ja tasapaino.
Jakso 4

Me olemme muutos. Me olemme tahto.

Me olemme kokonaisia ihmisiä, vaikka olisimme keskeneräisiä. Se mikä meissä ei ole valmista, on silti kaunista. Me tulemme kokonaisiksi toistemme kautta. Me kasvamme ihmisiksi toistemme avulla.

Kokonaisen ihmisen kokemus syntyy täyden elämän kokemuksesta. Ei niinkään siitä, että saisi kaiken mahdollisen, vaan että saisi annettua sen.

Pysähdy aina kaiken kiireen keskellä olemaan se ihminen, jonka toivoisit olevan. Jos tunnet olevasi tyytyväinen kun olet liikkeessä, on sinun aika pysähtyä. Sillä se mitä etsit löytyy vasta kun lakkaat pinnistelemästä.

Yksin me muutumme, mutta vasta yhdessä me olemme muutos. Sillä muutos elää vuorovaikutuksessa. Siinä ilmassa, joka meidän henkäyksissä kulkeutuu ravitsemaan toista. Siinä ilmassa, jossa meidän oma ajatuksemme lentää, ja jossa tunne tulee todeksi teon kautta.

Vasta siinä ilmassa on kulttuuri, jota me jaamme. Vasta siinä ilmassa on todellisuus, joka on kuitenkin jokaisen omaa, mutta jossa me olemme yhteydessä toisiimme.

"Elämän loppusuora ei ole jossain edessämme ja ulkopuolella. Se on sisällämme. Mittanauhan pää jossa lukee: Kasvoit mittoihisi. Uskalla elää."

Saat alkuun yhden ainoan oppaan. Se on Vaeltajan Opas. Pidä se mukanasi kaikissa MUUTOS -valmennuksen vaiheissa.

Mieli on väline, jolla käyt tämän matkan. Keho on väline, jolla muutat sen todeksi.
Pidä niistä huolta.

T. Joonas

4. Luku
Kokonainen ihminen

RUNO4
 

Minä tahtoisin eksyä niin monesti, etten enää pelkäisi kaiken menettämistä.

Minä tahtoisin epäonnistua niin suuresti, että kävisin kulkemaan kaikkia niitä ovia, joita en ole uskaltanut avata.

Tahtoisin hävitä niin reilusti, että alkaisin viimein katsomaan elämää omin silmin, en muiden.

Menettää otteen, niin että voisin päästä irti kaikesta mihin en voi vaikuttaa ja heittäytyä hetkeksi vapauden virtaan.

Uskaltautua niin syvälle, että oppisin suurimmankin meren makaavan maan päällä.

Olla niin heikko, että oppisin tuntemaan omat rajani, oikeuteni ja kunniani.

Ja kaiken jälkeen löytää raunioista pienen liekin, joka ei koskaan sammunutkaan.

Ja ymmärtää,
tuossa on kaikki mitä etsin,
ja mitä niin kovasti kaipasin.

Johdanto:

Aamun aurinko on kirkas ja kuulas. Aloitetaan tämä aamu rauhassa. [Mitkä kolme venyttelyliikettä aloitat tekemään aamuisin viikon ajan?]

Pysähdytään ja järjestellään leiriin kertyneitä tavaroita. Siivotaan hieman paikkoja ja katsotaan, että lähtökohdat matkan jatkamiselle ovat hyvät. Perusasioista on hyvä pitää aina huoli. Jos jaksat pitää huolta itsestäsi ja ympäristöstäsi, jaksat myös unelmasi ja menestymisen. Miltä arkesi oikeastaan tuntuu? Jos sinulla on voimia myös arjessa, oletko ajatellut että voisit toteuttaa elämässäsi jotain suurempaa mitä tällä hetkellä teet?  Jos olet jokaisen työpäivän jälkeen uupunut ja ärtyisä, ketä palvelet työlläsi? Jos perustat suuren yrityksen, jota hoidat hyvin, mutta laiminlyöt kotisi, kenestä välität? Päätä vaelluksesi töissä kuin vapaa-ajallasi aina niin, että olet vielä voitolla. Olet paras versio itsestäsi myös työpäivän jälkeen. Jaksat hymyillä ja välittää läheisistäsi. Sen tueksi ojennan sinulle nyt varsin hyvän välineen arjenhallintaan. Käytä tätä vaikka jokaisena päivänä. Se on tässä, ole hyvä!

Kävin varhain aamulla kävelemässä rannalla. Meri. Se odottaa meitä. Edessämme on tämän vaelluksen kaunein, mutta suurin haaste. Teroittakaa aistinne, käyttäkää repussanne olevia välineitä, jotta pääsette vapauttamaan elämästänne suuren intohimon. Kaipauksen jolla suunnistatte merelle. Jotta voitte kohdentaa kaiken tarkkaavaisuutenne ja energianne merelle. Sillä merelle te menette lopulta aivan yksin. Merellä te olette yksin. Kunnes te löydätte yhteyden ja ymmärrätte, että me kaikki olemme yhteydessä toisiimme. Me kytkeydymme kokonaisuuteen.

Ennen sitä meidän on ymmärrettävä yksi asia. Se, että vaikka me rikkoutuisimme matkalla, vaikka me pirtaloituisimme tai hälvenisimme omaan sumuun, me olemme aina Kokonaisia ihmisiä ja sellaiseksi meidän on aina mahdollisuus tulla. Huolla mielesi ja kehosi, jotta voit kohdata sen suurimman.

Katselen kun leiri tulee kuin siistiksi itsestään. Yhteistyössä on voimaa. Taidatte pitää työntekoa arvossa? Kuka tunnustaa arvokseen rohkeuden? Mitä arvoja sinä kannat mukanasi? [Nimeä kaksi arvoa ääneen, jotka ohjaavat elämääsi?]

"Vasta kehossasi viipyminen, kirkastaa ja eheyttää mielesi."

salasana: muutosverkko2020
salasana: muutosverkko2016

NUOTIOKESKUSTELU:

Leiri vihreine telttoineen näyttää hyvältä. Kiitos teidän. Osa on ripustanut pyykkinsä kuivumaan naruille. Telttojen kaminoista nousee punahehkuista savua. Hiljaisuus on laskeutunut rannalle. Sieltä täältä kuuluu vaimeaa puhetta. Osa ruokailee iltapalaa ja muutama kävelee leirin laitamilla ihastelemassa aavalle aukeavaa kuutamoa.

Istun nuotiolla leirin keskellä. Puupenkeillä on tilaa. Tänään täällä on lupa kuunnella hiljaisuutta. Lupa istua ja vain aistia. Tänään on lupa olla rauhassa. Sinun oma lupasi.

4. Luku
 

salasana: muutosverkko2020

#MUUTOSVERKKOKURSSI


Voit ladata 4. Jakson koko paketin kotikoneellesi TÄSTÄ (Tekstit, matkakuva, ohjeet ja työkalu)

bottom of page